بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، "حمیدرضا جانباز" با اشاره به اینکه این سه طرح آبرسانی در همدان در قالب تکمیل تعداد 924 مجتمع آبرسانی کشور تعریف شده است، گفت: بر اساس اولویتهای تعیین شده در سازمان برنامه و بودجه، از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی و با پیشنهاد دولت در روزهای آتی با موافقت مجلس اعتبارت بیشتری به مجتمعهای آبرسانی روستایی اختصاص خواهد یافت.
وی افزود: با توجه به عملکرد دولت تدبیر و امید و طی سالهای اخیر 6 میلیون نفر از جمعیت روستایی کشور از آب شرب سالم بهرهمند شدند که با اتفاقاتی که در بودجه سال 98 خواهد افتاد تعداد جمعیت تحت پوشش برخوردار از آب سالم و بهداشتی ارتقای خواهد یافت.
جانباز با اذعان به اینکه در حال حاضر بیش از 75 درصد جمعیت روستایی کشور از آب شرب سالم برخوردارند، خاطرنشان کرد: البته بر اساس شاخصهای بینالمللی بیش از 90 درصد جمعیت روستایی کشور از آب شرب بهداشتی بهرهمند هستند.
وی با تاکید بر اینکه سعی ما بر تکمیل مجتمعهای آبرسانی است، عنوان کرد: امیدواریم با تکمیل مجتمعهای مذکور، تا پایان سال 98 درصد بیشتری از جمعیت روستایی کشور از آب شرب سالم و بهداشتی برخوردار شوند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور همچنین یادآورشد: بر اساس مصوبات مجلس و مطابق برنامهریزیهای انجام شده در نظر داریم تا پایان سال 98 بین 800 هزار تا یک میلیون نفر از جمعیت روستایی کشور را به جمعیت تحت پوشش اضافه نماییم.
وی در ادامه سخنانش در خصوص سهم آب و فاضلاب از بودجه سال 98 نیز عنوان کرد: سعی ما بر این است در بودجه سال 98 به گونهای عمل نماییم، استانهایی که در بحث برخورداری مشترکین از آب شرب از متوسط و میانگین تعیین شده پایینتر هستند به این شاخص متوسط نزدیک شوند.
وی همچنین با بیان اینکه در این سفر آغازعملیات اجرایی سه مجتمع آبرسانی روستایی را خواهیم داشت؛ عنوان کرد: اعتبار مورد نیاز و برآورد شده برای سه پروژه مذکور چیزی در حدود 8 میلیارد تومان است.
جانباز یادآور شد: در دهه فجر انقلاب اسلامی 40 پروژه در کشور هدفگذاری شده که این پروژهها شامل تصفیهخانههای آب و فاضلاب، سامانههای شیرین سازی آب است و سعی بر این است تا در همه نقاط کشور این پروژهها به بهره بذداری برسد.
وی با اذعان به اینکه بر اساس ارزیابی اولیه ما از لایحه بودجه سال 98 و تغییراتی که در کمیسیون تلفیق گمان میکنم توجه لازم به سرفصلهای آبرسانی و به طور خاص آبرسانی روستایی شده است و پیشبینی بر این است که بودجه خوبی از محل صندوق توسعه ملی به تکمیل مجتمعهای آبرسانی اختصاص یابد.
حمیدرضا جانباز در بخش پایانی سخنان خود به موضوع شبکههای جمعآوری فاضلاب پرداخت و گفت: هدف در موضوع روستاها در گام نخست تکمیل مجتمعهای ابرسانی است تا تمامی روستاهای بالای 20 خانوار از آب شرب برخورار شوند.
وی ادامه داد: البته در 200 روستا هم در بخش ریالی فاضلاب و هم در بخش استفاده از اعتبارات بانک توسعه اسلامی هدف گذاریهای لازم انجام شده و 75 روستا از محل اعتبارات عمرانی و 111 روستا از محل اعتبارات بانک توسعه در حال اجرای شبکههای فاضلاب روستایی هستند اما به نظر میرسد راه نرفته در این بخش بسیار است.
وی توضیح داد: هدف گذاریهای صحیحی انجام شده به گونهای که ابتدا مشکل آب روستاییان مرتفع شود و در گام بعدی مشکلات فاضلاب برطرف شود.
در ادامه مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان همدان از بهرهبرداری و کلنگ زنی 22 پروژه عمرانی به ارزش 176 میلیارد و 500 میلیون ریال در ایام الله دهه فجرخبر داد.
سیدمصطفی هاشمی ضمن گرامیداشت ایام الله دهه فجرو با تاکید بر اینکه خدمترسانی به مردم یک وظیفه ذاتی است، گفت: امسال نیز همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی وایام الله دهه فجر؛16 پروژه عمرانی قابل افتتاح و 6 پروژه عمرانی قابل کلنگ زنی از سوی شرکت آبفارتقدیم مردم انقلابی استان خواهد شد.
وی در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه خوشبختانه در طول سالهای اخیر؛ شاهد ارتقاء شاخص بهره مندی جمعیت روستایی از آب آشامیدنی سالم و بهداشتی بودیم، عنوان کرد: خوشبختانه جمعیت روستایی تحت پوشش آب آشامیدنی در طول مدت فعالیت؛ از کمتر از 20 درصد در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی به 76.03 درصد در وضعیت فعلی رسیده است.
هاشمی همچنین تعداد مشترکین روستایی از ابتدای انقلاب تاکنون نیزیادآور شد: تعداد مشترکین شرکت آب و فاضلاب روستایی ازکمتر از 30 هزار فقره در ابتدای پیروزی انقلاب به 143 هزار در ابتدای دولت یازدهم،146 هزار در ابتدای دولت دوازدهم و 153 هزار فقره در شرایط فعلی رسیده است.
گفتنی است در پنجمین روز از دهه مبارک فجر، در استان همدان؛ با حضور مدیر عامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور؛ نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی، فرماندار ملایر و مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی سه پروژه عمرانی آبرسانی در روستاهای تابعه شهرستانهای ملایر، بهار و کبودرآهنگ کلنگ زنی شد.
همزمان با آئین کلنگزنی اجرای شبکه توزیع آب در روستای آورزمان ملایر؛ دوپروژه آبرسانی به روستای دستجرد شهرستان بهار کلنگزنی و اجرای خط انتقال فاز 2 مجتمع عظیم دره شهرستان کبودرآهنگ نیز با برآورد اعتبار 7 میلیارد و 900 میلیون تومان کلنگ زنی شد.