به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، این نمایشگاه ذیل نخستین کنگره بینالمللی بانوان تاثیرگذار صبح روز پنجشنبه ۲۹ دیماه آغاز بهکار کرد. در این نمایشگاه دستاوردهای زنان کارآفرین ایرانی در حوزههای مختلفی نظیر برق و الکترونیک، آب، تجهیزات پزشکی، فناوری و تکنولوژی، مراکز نوآوری شتابدهی و مشاغل خانگی به نمایش گذاشته شد.
در کنار بازدید مقامات و مسئولان کشور، میهمانانی از ۲۸ کشور دنیا از جمله سریلانکا، استرالیا، ژاپن، چین، تایلند، پاکستان، کامرون، صربستان و ... به عنوان شرکت کنندگان در نخستین کنگره بینالمللی بانوان تاثیرگذار از این نمایشگاه بازدید کردند.
اما در همین راستا بانوان نماینده از وزارت نیرو با هدف ترویج سبک زندگی زن برتر و نهادینه کردن جایگاه و اهمیت مقام بانوان در اسلام با حضور در نمایشگاه بینالمللی «دستاوردهای بانوان اثرگذار» دستاوردهای خود در صنعت آب و برق را ارائه کردند.
بر این اساس، بانوان شاخص در وزارت نیرو از پنج شرکت مادرتخصصی شامل شرکت مدیریت منابع آب ایران، شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، شرکت تولید برق حرارتی، شرکت توانیر و شرکت ساتکاب با ارائه دستاوردهای خود در حوزههای مختلف اعم از پژوهش، اختراع و تالیف کتاب فعالانه حضور یافتند.
همچنین در این نمایشگاه، شاهد حضور فعال شرکتهای دانشبنیان با محوریت بانوان بودیم که دستاوردهای خود را در حوزه صنعت آب و برق ارائه دادند.
"مهسا تقیلو" کارشناس تحقیق و توسعه از واحد تحقیقات شرکت ایران ترانسفو با حضور و مشارکت در این نمایشگاه گفت: شرکت ایران ترانسفو در سال 1345 تحت لیسانس شرکت زیمنس آلمان بهعنوان تولید کننده انواع ترانسفورماتورهای توزیع، فوق توزیع و قدرت با هدف اولیه طراحی و تولید انواع ترانسفورماتورهای مطابق استانداردهای بین المللی مثل IEC 60076 تاسیس شده است.
وی افزود: شرکت ایران ترانسفو از سال 1378، تبدیل به گروهی از شرکتهای سازنده شد که زمینه فعالیت آنها منحصر به تولید ترانسفورماتورهای روغنی و خشک نبوده، بلکه در زمینههای دیگری از جمله تولید ترانسفورماتورها و متعلقات آنها فعالیت میکند.
تقیلو ادامه داد: این شرکت، تولید کننده فعال انواع متنوع ترانسفورماتور تا توان 410 MVA، ردیف ولتاژ 420 kV، پستهای فشار قوی و متوسط، پستهای کوچک، مواد عایقی سلولزی، بوشینگهای سرامیکی و تجهیزاتی از قبیل رادیاتورها، کلیدهای تنظیم ولتاژ Off load، محفظه رطوبتگیر، سیمهای مسی با روکش عایق کاغذی، سیم های CTC، روغن ترانسفورماتور و حلالهای صنعتی به شمار میرود.
وی اضافه کرد: در حال حاضر شرکت ایران ترانسفو دارای 15 شرکت اقماری مستقل بوده و به عنوان بزرگترین شرکت سازنده ترانسفورماتورهای قدرت، فوق توزیع و توزیع در خاورمیانه و تامین کننده 85 درصد از نیاز صنعت برق کشور است. تاکنون محصولات این شرکت به بیش از 37 کشور جهان از جمله ترکمنستان، لبنان، سوریه، عراق، افغانستان، نیجریه، یمن، پاکستان، بنگلادش، سودان، لبنان، سوریه، نخجوان، آذربایجان، آفریقای جنوبی، لیبی، اردن، عمان، قبرس و غیره صادر شده است.
کارشناس تحقیق و توسعه از واحد تحقیقات شرکت ایران ترانسفو گفت: ماموریت کلی این شرکت رهبري در طراحي، ساخت، فروش و خدمات پس از فروش انواع ترانسفورماتور انتقال و توزيع و انواع ترانسفورماتورهای صنعتی و تجهيزات مربوط با قابليت رقابت در بازارهاي جهاني و حضور فعال در بازار پُست و توليد انرژي الكتريكي است.
وی یادآور شد: شرکت ایران ترانسفو و پنج شرکت زیرمجموعه گروه صنعتی ایران ترانسفو جزو شرکتهای دانشبنیان محسوب میشوند. همـچنین این شرکت ارائـه دهنده خدمات مـهندسی مـورد نـیـاز صنـعت برق بهویژه در حوزه ترانسفورماتور در داخـل و خـارج از كـشـور است که با حضور در این نمایشگاه تلاش به معرفی توانمندی و دانش زنان متخصص شاغل در این شرکت پرداخته است.
در ادامه " پگاه معظمی گودرزی"، کارشناس تحقیق و توسعه که در غرفه وزارت نیرو حضور یافت به معرفی دستگاه مینی اسپکترومتر(طیف سنج مینی) پرداخت و گفت: این دستگاه، با قدرت تفکیکپذیری بالا، از نسل طیف سنجهای با تکنولوژی جدید است و در ابعاد کوچک طراحی شده که دارای تفکیکپذیری طیفی با دقت بسیار بالایی است.
وی افزود: این دستگاه دارای آشکارساز آرایهای بوده و قابل سفارشیسازی بر اساس انتخاب تفکیکپذیری طیفی و عملکرد طیفی است.
گودرزی به کاربردهای این دستگاه اشاره و اظهار کرد: این دستگاه کاربردهای متنوعی در نانو تکنولوژی، شیمی، زیستشناسی، زمینشناسی، رنگ سنجی، صنایع غذایی، نفت و پلیمر، داروسازی و غیره دارد.
همچنین "ناهید درویشی" مسئول واحد تولید در قسمت مونتاژ بوردهای الکترونیکی شرکت افزارآزما گفت: شرکت دانشبنیان الکترونیک افزار آزما با سابقه ۴۳ سال در طراحی و ساخت انواع دستگاههای آزمایشگاهی و اندازهگیری مورد نیاز دانشگاهها و مراکز مهندسی و فنی حرفهای کشور، شرکت مخابرات و وزارت نیرو موفق به رفع بخشی از نیاز کشور شد.
وی افزود: این شرکت از سال ۱۳۸۰ وارد عرصه طراحی و تولید انواع کنتورهای دیجیتال پیشرفته و هوشمند برق شده است و همه مراحل طراحی قالبهای فلزی و پلاستیکی، مدارات الکترونیک، سخت افزارها و نرم افزارها در بخش تحقیقات این شرکت دانشبنیان صورت پذیرفته و تولید و مونتاژ آنها و مراحل تست مختلف قطعات ساخته شده و در نهایت تولید محصول نهایی در کارخانه افزارآزما صورت میگیرد.
درویشی ادامه داد: حدود ۴۰ درصد از پرسنلی که در سطوح مختلف مدیریتی و کارشناسی و تولیدی در شرکت افزارآزما مشغول فعالیت هستند از بانوان مستعد و توانمند و دانش آموخته دانشگاههای برتر کشور هستند.
اما "مرضیه حسینی" نماینده شرکت دانشبنیان قشم ولتاژ با حضور در غرفه وزارت نیرو گفت: شرکت فنی مهندسی برق و الکترونیک قشم ولتاژ طراح و سازنده انواع تجهیزات High-tech، سولار ربات و رباتی است، محصولات این شرکت برنامهپذیر بوده و انرژی خود را کاملا از نور خورشید تامین کرده و در عین حال در صورت نبود انرژی خورشیدی، برای شارژ باطری ها میتوان از شارژر استفاده کرد.
حسینی افزود: تمامی قسمتهای این ربات قابلیت کنترل با رایانههای شخصی و موبایلها را داشته و به صورت انلاین میتوان دستورات را به آن ارسال و دریافت کرد؛ این موضوع به این معناست که این ربات قابلیت کنترل با نرم افزارهای کاربردی پردازشی مانند MATLAB ،LABVIEW ودیگر نرم افزارهای متعارف را نیز دارد.
وی یادآور شد: این مجموعه، به منظور آموزش سيستم های کنترل پيشرفته و همچنين تجهيزات رباتیک و سنسوريک که کاربری زيادی در صنايع دارند طراحی و ساخته و از قطعات مختلفی تشکيل شده است.
وی مهمترين قابليتهای اين مجموعه آموزشی را امکان آموزش انواع سنسورها، پردازش تصویر، انرژی خورشیدی و سیستم کنترل عنوان کرد و گفت: از ديگر ويژگیهای مهم اين مجموعه امکان پيادهسازی انواع پروژههای آموزشی در حوزه سولار و رباتیک و پردازش تصویر و اتوماسیون صنعتی است.
در پایان نیز "نرگس اسماعیلی" از مولفین و گردآورندگان عرصه صنعت آب و برق با حضور در غرفه وزارت نیرو به معرفی برخی از تالیفات خود پرداخت و گفت: کتاب رنگ های صنعتی با هدف بررسی در حوزه علوم رنگ منتشر شده است، فصل اول کتاب، میکوشد خوردگیهای مربوط به رنگ و سپس در بخش بعد اطلاعات پايهای در زمينه اجزای رنگها را نشان داده و در فصل سوم روشهای آمادهسازی سطوح و استانداردهای مربوطه را توضيح داده، فصل چهارم اعمال رنگ را توضيح داده و فصل پنجم بازرسی و عيوب رنگ را به صورت مفصل شرح میدهد.
اسماعیلی افزود: کتاب رنگهای صنعتی مبتنی بر استانداردهای بينالمللی رنگ و پوشش و يا دستورالعملهای استاندارد داخلی نظير دستورالعملهای مدون وزارت نيرو و شرکت ملی نفت است.
وی همچنین افزود: کتاب «یونزدایی از آب و فرآیندهای شیمیایی با استفاده از رزینهای تعویض یونی» با هدف بررسی مشکلات رزینهای مبادلهکننده یونی و ارایه راهکارهای احتمالی برای رفع این مشکلات تالیف شده است.
این مولف ادامه داد: این اثر در 10 فصل تنظیم شده است. خلاصهای از تبادل یون و نیازهای صنعتی جهت حذف مواد یونی، «بررسی ناخالصیهای در آب، تاثیرات مضر آن در صنعت و روشهای حذف آنها»، «حذف ناخالصیهای یونی محلول در آب»، «حذف ناخالصیهای کلوئیدی و غیریونی معلق» و «حذف ناخالصیهای گازی شکل» عناوین برخی از این فصول را تشکیل میدهند.
وی یادآور شد: در بخشی از محتوای این اثر علمی میخوانیم که معمولاً روشهای شیمیایی و فیزیکی دو روش کلی بهبود فرآیند در تصفیه آب به شمار میروند. در همین رابطه استفاده از مبادلهکنندههای یونی یک روش شیمیایی یا به عبارتی فیزیکو شیمیایی، موثر در تولید آبهای خالص است که در صنایع نیروگاهی و تولید آب تغذیه دیگهای بخار کاربرد دارد.
اسماعیلی اضافه کرد: کتاب «اهمیت تصفیه و آنالیز آب» با هدف بررسی معضلات در تصفیه آب و راه حلهایی برای تصفیه آب بدون یون و آبهای مورد استفاده در صنعت و پزشکی و داروسازی و در نهایت حذف داروها در آب و ارایه راهکارهای احتمالی برای رفع این مشکلات تالیف شده است.
وی یادآور شد: كيفيت آب موردنياز براي مصارف خاص، به ندرت با ويژگيهاي طبيعي آب مطابقت دارد و كمبود آب سالم و تميز دغدغه بشر است. لذا تأمين آب سالم و بهداشتي براي كاربردهاي مختلف، بهويژه آب شرب، از مهمترين مسائل جامعه است. مجموعه عملياتي كه بهمنظور آمادهكردن آب براي مصارف موردنظر اجرا ميشود را تصفيه آب ميکند. وی تاکید کرد: مهمترين هدف تصفيه آب شرب، به طوريكه مصرف آن براي انسان بيخطر باشد، بهبود آب از نظر رنگ، بو، مزه و كدر بودن در حد مورد قبول استانداردهاي مربوطه است. در تهيّه و تدوين اين كتاب سعي شده، تا حذف مواد يوني از آب جهت تأمين نياز صنعت، حذف ناخالصيها، آبهاي مورد استفاده در صنعت داروسازي، روشهاي آناليز داروها در آبها، كاربرد زيستسنجها و حسگرهاي زيستي براي آناليز داروها و انواع روشهاي تصفيه مورد بررسي قرار گيرد.
این نویسنده با حضور در نمایشگاه بانوان تاثیرگذار به ارائه و معرفی تالیفات خود در صنعت آب و برق و کاربردهای آن پرداخت.