آب
1401/12/20 12:33
یک مدیر بخش کشاورزی مطرح کرد:

سهم ناچیز کشاورزی از حوزه دانش‌بنیان کشور و ضرورت ارتقای راندمان آب در این بخش

مدیر جهاد کشاورزی ساوه با اشاره به فعالیت حدود هفت هزار شرکت دانش بنیان در کشور گفت: سهم بخش کشاورزی از حوزه شرکت‌های دانش بنیان در کشور تنها حدود ۴۵۰ شرکت معادل ۶ درصد است و این در حالی است که تجهیز و نوسازی اراضی سنتی کشاورزی و نیز اجرای روش‌های نوین آبیاری و حفاظت از منابع آبی موجب افزایش بهره وری در منابع آبی خواهد شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون) به نقل از ایسنا، علیرضا طهماسبی با بیان اینکه آب مهمترین نهاده برای حوزه کشاورزی است، اظهار کرد: یکی از ۱۰چالش اصلی پیش روی کشور در حوزه کشاورزی، کمبود منابع آبی است.
وی دانش بنیان کردن کارها در حوزه  کشاورزی و امور آب را حائز اهمیت دانست و گفت: در اختیار داشتن دانش کافی، مولفه اصلی برای قدرت یک کشور است و کشورهای توسعه یافته و مقتدر با برخورداری از علم و دانش و دانش بنیان کردن امور، به ویژه در حوزه آب و کشاورزی بر سایر کشورها تسلط پیدا کرده‌اند.
طهماسبی با اشاره به فعالیت گروه فنی مهندسی مانی سازه و شرکت دانش بنیان فرنام بسپار در شهرستان ساوه به منظور ارائه خدمات دانش بنیان در بخش کشاورزی اظهار کرد: ایجاد و توسعه شرکت‌های دانش بنیان در حوزه کشاورزی به منظور بهره‌برداری کشاورزان یک ضرورت اجتناب ناپذیر برای خروج کشاورزی از شیوه سنتی و ورود به عرصه مدرن و پیشرفته است.
وی در ادامه، افزایش ضریب نفوذ دانش‌بنیان ها در حوزه کشاورزی را منوط به ایجاد و تقویت فعالیت واحدهای دانش‌بنیان در حوزه کشاورزی و به ویژه در حوزه منابع آبی دانست و اظهار کرد: افزایش راندمان آبیاری و بهره‌وری در استفاده از منابع آبی سیاستی است که جهاد کشاورزی دنبال می‌کند.
او گفت: تجهیز و نوسازی اراضی سنتی کشاورزی و نیز اجرای روش‌های نوین آبیاری و حفاظت از منابع آبی موجب افزایش بهره وری در منابع آبی خواهد شد. باید از منابع آبی به نحو احسن و بهینه استفاده کرد تا بهره‌وری را افزایش داد.
مدیر جهاد کشاورزی ساوه گفت: از مجموع ۴۲ هزار هکتار اراضی این شهرستان که استعداد اجرای روش‌های نوین آبیاری را دارند، حدود ۱۵ هزارهکتار، به شیوه آبیاری نوین مجهز شده‌اند که افزایش این میزان نیازمند حمایت دولت با تامین اعتبار و اعطای تسهیلات بانکی است.
وی اظهار کرد: در بخش مرکزی ساوه با توجه به شرایط شوری آب و خاک، اجرای سیستم‌های نوین آبیاری در سنوات گذشته با مشکلاتی مواجه بوده است و ناگزیر به اجرای روش سیستم آبیاری "تیپ" شدیم که راندمان بالایی دارد و مورد استقبال کشاورزان قرار گرفته است گرچه در مزارعی که تراکم بالایی نظیر کشت یونجه دارند، نمی‌توان آنرا اجرایی کرد.
او همچنین "بوم آبیاری" را روش دیگری در آبیاری نوین بیان کرد که برای حدود سه هزار هکتار کشت یونجه ساوه با نیاز آبی بالایی که دارد موثر است و در حوزه آبیاری تکمیلی هم می‌توان از این شیوه با توجه به گرمای هوا و گردوخاک استفاده کرد که علیرغم کاهش مصرف آب، عملکرد ۱.۵ تن کشت دیم را به دو تن افزایش خواهد داد.
طهماسبی در ادامه گفت: با توجه به شروع فصل نگهداری و داشت محصولات پاییزه و آبیاری، کشاورزان مراقبت کنند که تغذیه اصولی و مبارزه با آفات و بیماری‌ها به صورت اصولی انجام شود تا با توجه به افزایش دمای هوا عملکرد خوبی داشته باشند.

  • خبرنگار:مریم حاج‌نوروز نظری
  • منتشر کننده:حمید ثریانی/ سردبیر